Leplezetlen Kémia Dr Anitával

Leplezetlen kémia Dr. Anitával 1. rész. Bevezető

Leplezetlen kémia sorozatunkban Dr. Anita válaszol a felmerült kémiai kérdéseitekre.
Írd be a kérdésed a hozzászólás szekcióba!

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 2. rész.

A főzés kémiája: miért könnyezel a hagymától? Fedezd fel az ételkészítés mögött meghúzódó kémiai reakciókat!

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 3. rész.

A rozsda kémiája. Miért korrodálódnak a fémek? Fedezzük fel az oxidáció folyamatát
és a rozsda kialakulását! + Tippek a megelőzéshez.

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 4. rész.

A szappan titkos élete. Hogyan tisztítja a szappan a kezed? Vajon hogyan lépnek kölcsönhatásba a szappanmolekulák vízzel és olajokkal, hogy lebontsák a
szennyeződéseket és a baktériumokat.

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 5. rész.

Miért olyan fontos a só? A fűszerezés kémiája Hogyan fokozza a só az ízeket és
hogyan hat az élelmiszerekre molekuláris szinten?

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 6. rész.

Miért változtatják meg a levelek a színüket ősszel? A klorofill kémiája. Mi magyarázza a klorofill kémiai lebomlását a növényekben, és hogyan vezet az őszi levelek élénk színeihez?

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 7. rész.

Az alma kémiája. Miért barnul meg az alma ha felvágod?

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 8. rész.

Hogyan emeli meg a sütőpor a süteményeket? sütőpor kémiája és szerepe a profik konyhájában.

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 9. rész.

Miért csúszik a jég? Tudod-e, hogy miért tudsz korcsolyázni a jégen?

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 10. rész.

Miért tart ébren a kávé? A koffein kémiája Merüljünk el a koffein molekuláris szerkezetében és fedezzük fel hogyan lép kölcsönhatásba az emberi szervezettel, hogy energialöketet biztosítson.

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 11. rész.

A csokoládé kémiája: Miért olvad el a szádban? 🍫 A csokoládé szerkezetének felfedezése és a kakaóvaj olvadáspontja: hogyan befolyásolja mindez az állagot és az ízt.

Megnézem


Leplezetlen kémia Dr. Anitával 12. rész.

Kémia a laborasztalon 🧪⚗️🔬, és a konyhapulton 🍽️🥣🍴
A paprika. Tudod miért érezzük a csípős paprikát forrónak?

Megnézem

Kapcsolódó cikkek